Glaswol

Wanneer u zelf isolatiemateriaal wilt aanleggen, is glaswol een uitstekende keuze. Het is beschikbaar in grote rollen en ideaal voor het isoleren van bijvoorbeeld schuine daken, gevels, vloeren en wanden. Bij De Houtboer vindt u een ruim aanbod isolatiematerialen voor zeer scherpe prijzen. U bestelt uw glaswol eenvoudig online en met onze eigen bezorgservice leveren wij in heel Nederland. U bent ook van harte welkom om bij onze vestiging in Drachten langs te komen, als u uw bestelling zelf wilt afhalen.

20 producten

Filters
Pagina

20 producten

Filters
Pagina

Wat is glaswol?

Glaswol is een isolatiemateriaal op basis van zand en gerecycled glas. Tijdens de productie worden op hoge temperatuur glasvezels en zand in draden gesponnen. Deze stap in de productie lijkt wel het maken op van een suikerspin. Tijdens het spinnen van de draden ontstaan er kleine luchtbellen tussen de glasvezels. Deze luchtbellen hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Glaswol is als isolatiemateriaal bovendien ook brandveilig: het is onbrandbaar en smelt pas bij temperaturen van ca. 600° à 800° Celsius.

Wat is het verschil tussen glaswol en steenwol?

Hoewel glaswol en steenwol een vergelijkbare lage warmtegeleiding hebben, wat uitgedrukt wordt met een lambda-waarde rond de 0,0037 W/Mk, zijn er interessante verschillen. Zo heeft steenwol een groter geluidswerend vermogen. Bovendien kan steenwol iets beter tegen vocht. Glaswol verliest een deel van zijn isolatiewaarde nadat het vochtig is geweest. Glaswol dekens zijn wel zachter en minder vormvast, zodat ze eenvoudiger in een pasvorm zijn te drukken. Bovendien is glaswol goedkoper dan steenwol.

Hoe kunt u isoleren met glaswol?

Om met glaswol te isoleren heeft u niet meer nodig dan het volgende:

    • Een mes (of schaar) om het glaswol op maat te knippen.
    • Beschermende kleding, zoals een stofbril en stofmasker.
    • Nietjes of spijkers, om het glaswol vast te zetten.

Omdat glaswol absoluut niet nat mag worden, is het vaak bekleed met een vochtwerend materiaal, zoals aluminiumfolie. De beklede kant houdt u dan als dampremmer aan de warme kant. Hiermee voorkomt u condensatie in het glaswol. Heeft u vragen over het gebruik van glaswol? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Bij De Houtboer helpen wij u graag verder!