Isolatiemateriaal

Energiebewust (ver)bouwen wordt steeds belangrijker. De beste manier om dat te doen is door te isoleren met het juiste isolatiemateriaal. Daarvoor bent u bij ons zeker aan het juiste adres! De Houtboer is dé online hout webshop, waar u voor veel bouwproducten terecht kan. We bieden namelijk niet alleen diverse houtsoorten voor verschillende projecten, maar ook voordelig isolatiemateriaal. Voor het gemak van online bestellen en een ruim aanbod gaat u naar De Houtboer!

78 producten

Filters
Pagina

78 producten

Filters
Pagina

Isolatiemateriaal assortiment

Wanneer we het hebben over warmte-isolatie, zijn er twee belangrijke categorieën isolatiemateriaal. In ons assortiment vindt u allereerst de minerale isolatiematerialen, zoals glaswol en steenwol. Dit zijn de bekendste en meest gebruikte isolatiematerialen om bijvoorbeeld woningen en kantoren mee te isoleren. De tweede categoriebestaat uit kunststof isolatiematerialen, zoals PIR, tempex (EPS), Styrodur en Marmox Board (XPS). Heeft u één van deze isolatiematerialen nodig voor uw project? Voor de beste kwaliteit bouw- en isolatiematerialen voor een scherpe prijs kunt u altijd op De Houtboer rekenen!

Ons isolatiemateriaal assortiment in het kort:

Isolatiemateriaal kopen

Wanneer u isolatiemateriaal wilt kopen bent u bij De Houtboer aan het juiste adres. Heeft u advies nodig om de juiste keuze te kunnen maken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen u graag met al uw vragen! Weet u al precies welke isolatiematerialen u nodig heeft voor uw project? Voor het kopen van de beste kwaliteit bouw- en isolatiematerialen voor een scherpe prijs kunt u altijd op De Houtboer rekenen!

Wat is het beste isolatiemateriaal?

Welk isolatiemateriaal de beste keuze is, is afhankelijk van uw wensen. De kunststof isolatiematerialen, zoals PIR, tempex (EPS), styrodur en marmox board (XPS) hebben een hogere isolatiewaarde, waardoor ze een hoger rendement opleveren. Bovendien zijn ze veel minder gevoelig voor vocht dan de minerale isolatiematerialen, zoals steenwol of glaswol. Belangrijke voordelen van steen- en glaswol zijn de betere prijs-kwaliteitverhouding en de sterkere geluidsdemping. Daarnaast zijn minerale isolatiematerialen ook milieuvriendelijker dan kunststof isolatiematerialen.

Welke soorten isolatiemateriaal zijn er?

Wanneer we het hebben over warmte-isolatie, zijn er twee belangrijke categorieën isolatiemateriaal. De minerale isolatiematerialen, zoals glaswol en steenwol zijn de bekendste en meest gebruikte isolatiematerialen. De tweede categorie is de kunststof isolatiematerialen, zoals PIR, tempex (EPS), styrodur en marmox board (XPS).