Boeidelen

Met boeidelen beschermt u uw woning tegen wind en regen! Bovendien vormen deze dakrandpanelen een mooie afwerking van elk dak. Een dakrand is een kwetsbare plek bij elk huis. Hoewel boeidelen vooral worden gebruikt bij platte daken en dakkapellen, is het ook mogelijk om ze toe te passen bij schuine daken. Red Cedar is de meest gebruikte houtsoort voor buiten toepassingen. Bij De Houtboer bent u aan het juiste adres voor een ruim aanbod van zowel volhouten, gegronde, geschaafde als ruwe Red Cedar boeidelen.

28 producten

Filters
Pagina
 1. Red cedar 18x185mm 590cm gegrond
  Red cedar 18x185mm 590cm gegrond
  € 98,50
 2. Red cedar 18x235mm 590cm gegrond
  Red cedar 18x235mm 590cm gegrond
  € 126,44
 3. Red cedar 18x335mm 585cm gegrond
  Red cedar 18x335mm 585cm gegrond
  € 180,25
 4. Red cedar 28x185mm 590cm gegrond
  Red cedar 28x185mm 590cm gegrond
  € 149,50
 5. Red cedar 18x285mm 590cm gegrond
  Red cedar 18x285mm 590cm gegrond
  € 147,50
 6. Red cedar 28x285mm 585cm gegrond
  Red cedar 28x285mm 585cm gegrond
  € 228,74
 7. Red cedar 28x335mm 585cm gegrond
  Red cedar 28x335mm 585cm gegrond
  € 325,47
 8. Red cedar 18x185mm 305cm volhout
  Red cedar 18x185mm 305cm volhout
  € 86,16
 9. Red cedar 18x185mm 400cm volhout
  Red cedar 18x185mm 400cm volhout
  € 112,99

28 producten

Filters
Pagina

Wat zijn boeidelen?

Boeidelen zorgen voor een goede dakrandafwerking. Dit kan de rand zijn van een plat dak, dakgoot of dakkapel. De belangrijkste functie van boeidelen is dat het uw dak beschermt tegen weersinvloeden als wind en regen. Daarnaast vormen boeidelen een mooie afwerking waardoor uw woning er netjes uitziet.

Kies voor een dakrand van hout

Traditioneel werden boeidelen vaak gemaakt van hout, meestal grenen of vuren, maar tegenwoordig gebruikt men vooral Red Cedar of Douglas. Houten boeidelen hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen worden geschilderd of gelakt in verschillende kleuren. Zo kunt u ze aanpassen bij de stijl van uw huis! Een nadeel van houten boeidelen is dat ze regelmatig onderhoud vergen, zoals schilderen en bescherming tegen houtrot. Al moet u kunststof ook onderhouden door het regelmatig schoon te maken.

Waarom zijn boeidelen belangrijk voor mijn huis?

Het belangrijkste van boeidelen is dat ze bescherming bieden tegen alle weersinvloeden. Wind, regen, maar ook sneeuw en zon. Vocht zal zich niet zo snel doordringen in de dakrand van uw huis of schuur. Bovendien voorkomen ze dat insecten, zoals bijen en wespen, zich hier gaan nestelen. Zo vermindert u de kans op overlast van deze beestjes, maar zal ook de kans op schade minder zijn. Doordat de boeidelen uw dak afsluiten helpen ze om de isolatie van het dak en de zolder te verbeteren Daarnaast ziet een afgewerkte dakrand er een stuk aantrekkelijker uit dan wanneer u hier niets aan doet. Voordelen van boeidelen in het kort:

 • Bescherming tegen weersinvloeden
 • Esthetisch uiterlijk
 • Energie-efficiëntie

Red Cedar: beste hout voor boeidelen

Dankzij de hoge duurzaamheid is Red Cedar een uitstekende houtsoort voor boeidelen of gevelbekleding. Zelfs zonder verdere bewerking valt het al in duurzaamheidsklasse twee, wat betekent dat het ongeveer 20 à 25 jaar meegaat. Hoewel het niet nodig is voor een lange levensduur, is het wel mogelijk om deze houtsoort te bewerken. Doordat Red Cedar weinig krimpt of uitzet zal verf of lak zeer goed hechten en mooi blijven. Onbewerkt zullen uw Red Cedar boeidelen of gevelbekleding uiteindelijk een grijze tint krijgen.

Hoe boeidelen plaatsen?

Zorg dat de ondergrond schoon is en dat er geen resten van oude boeidelen zitten. Zaag vervolgens de nieuwe boeidelen op maat. Houd rekening met een mooie maatverdeling. Gelijke lengtes zorgen voor het mooiste resultaat! Schroeven worden nog altijd het meest gebruikt in de bouw, dus ook voor het plaatsen van boeidelen. Gebruik bij voorkeur Torx schroeven in de kleur van uw boeidelen, hierdoor vallen ze minder op. Dit is niet het geval wanneer u de schroeven aan de bovenkant schroeft, deze vallen dan weg achter de kraal of daktrim.

Zelf uw boeidelen tijdig vervangen

Het is mogelijk om boeidelen van hout te laten vervangen, maar u kunt dit ook zelf doen. Met de juiste materialen en een beetje handigheid komt u al een heel eind. Er staan tegenwoordig zoveel tutorials op het internet dat praktisch iedereen zelfs het hele dak zou kunnen aanpakken, alleen de boeidelen vervangen is dan helemaal een fluitje van een cent. Bij De Houtboer hebben we in elk geval het geschikte hout en de nodige ijzerwaren voor u in het assortiment. Bent u van plan om de boeidelen van uw huis te vervangen? Wacht liever niet te lang, anders heeft het weer straks teveel invloed op de kwaliteit van het dak.

Wat kost het om boeidelen te vervangen?

De exacte kosten zijn pas te bepalen wanneer u precies weet hoeveel boeidelen u nodig heeft voor uw woning. Daarnaast is het formaat van de panelen van invloed op de prijs. Een extra breed paneel is duurder dan een smalle. Gemiddeld zitten de kosten voor Red Cedar rond de vijftig euro per strekkende meter. Wanneer u de boeidelen door een aannemer laat vervangen zijn de kosten een stuk hoger.

Boeidelen koopt u eenvoudig online bij De Houtboer

De Houtboer is dé online hout webshop waar u Red Cedar boeidelen voor een scherpe prijs kunt kopen. De genoemde eigenschappen maken Red Cedar uiterst geschikt om buiten te gebruiken. Eventueel kunt u ook fijnbezaagd Douglas hout gebruiken voor boeidelen. Via onze webshop bestelt u alles eenvoudig. Bij de bestelling kunt u dan kiezen voor onze snelle levering of het zelf ophalen van uw order bij onze vestiging in Drachten. Wilt u eerst advies of een offerte aanvragen voordat u boeidelen gaat kopen? Neem dan gerust contact met ons op.