Red Cedar

De makkelijk te bewerken houtsoort Red Cedar is dankzij zijn uitmuntende duurzaamheid ideaal voor gevelbetimmeringen en boeidelen. De houtsoort valt namelijk in duurzaamheidsklasse twee, wat betekent dat de verwachte levensduur tot wel 25 jaar oploopt. Bovendien heeft Red Cedar weinig tekening in het hout, waardoor het zelfs onbehandeld zeer stijlvol oogt. Voor voordelig Red Cedar hout bent u aan het juiste adres bij De Houtboer, dé online hout webshop!

49 producten

Filters
Pagina

49 producten

Filters
Pagina

Western Red Cedar

De houtsoort die wij kennen als (Western) Red Cedar is afkomstig van de reuzenlevensboom die langs de pacifische (Canadese) kust groeit. Hoewel de naam anders doet vermoeden is Red Cedar hout niet altijd rood van kleur. Sterker nog, de kleur van het hout loopt uiteen van lichtgeel tot chocoladebruin. De donkere kleur is afkomstig van het verharde kernhout van de Western Red Cedar. Dankzij de lange levensduur is het niet nodig om het hout te behandelen. Door verwering krijgt het hout wel snel al een prachtige grijsachtige verkleuring.

Red Cedar latten

Dankzij de veelal warme kleuren leveren Red Cedar latten een sfeervol resultaat op in uw tuin. U kunt altijd bij De Houtboer terecht voor een ruim aanbod latten, planken en balken van verschillende houtsoorten. Zo hebben wij naast Red Cedar ook vurenhout, meranti, Douglas hout en hardhout. Heeft u vragen over de verschillende soorten hout? Wilt u weten of Red Cedar latten de beste keuze zijn voor uw project? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder!

Red Cedar rabat

Voor tuinschermen, schuttingen en gevelbekleding is Red Cedar rabat ideaal. Dankzij de sponningen legt u de planken nauwkeurig in elkaar en wordt regenwater ook snel afgevoerd. Andere varianten van geprofileerd red cedar hout, zoals Red Cedar bewerkt, zijn ook uitermate geschikt voor gevelbekledingen. Daarnaast vindt u naast Red Cedar rabat ook boeidelen, waarmee u de randen van een dak beschermt tegen wind en regen. Deze en andere producten bestelt u bij De Houtboer eenvoudig online. Daarbij is het mogelijk om te kiezen voor een levering door onze eigen bezorgservice of om uw bestelling zelf af te halen bij onze vestiging in Drachten.