Dé online houtspecialist
Eigen bezorgservice
Particulier én zakelijk
Zeer ruime voorraad
Scherpe prijzen
Dé online houtspecialist

De tuintrends van 2023

Bij De Houtboer kunt u terecht voor een sfeervolle inrichting van uw tuin en terras. Maar wat zijn de tuintrends voor 2023 en hoe kunt u hier op inspelen? Met onze tips is uw tuin klaar voor het komende jaar. Dit kan al met enkele kleine veranderingen, want u gaat waarschijnlijk niet elk jaar uw tuin of balkon helemaal opnieuw aanleggen om bij te blijven met de laatste trends. Zorg daarom dat u een goede basis heeft in uw tuin. Hiermee creëert u samen met de volgende tips een trendy tuin!

Begin met een solide basis

Heeft u nog geen solide basis in uw tuin? Begin hier dan eerst mee, deze basis wordt de fundering voor de trends van komende jaren! Met de verschillende houtsoorten uit ons assortiment heeft u alles tot uw beschikking om de mooiste bouwwerken te maken. Denk aan schuttingen, tuinhuisjes, pergola’s en veranda’s. Met het hout van De Houtboer maakt u ook kleinere items zoals een picknicktafel, tuinbankje of een mooi klein bijzettafeltje. Dit soort meubels zijn makkelijker te veranderen en dus bij uitstek geschikt om aan te passen op de laatste trends. Om niet op de zaken vooruit te lopen geven we nog enkele tips om rekening mee te houden bij het basisontwerp van uw tuin.

Er zijn verschillende elementen die u kunt toevoegen aan uw tuin om het te verfraaien en functioneler te maken. Dit kan variëren van een pad of waterpartij tot grotere elementen zoals een tuinhuisje of een overkapping. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met enkele voorbeelden van basiselementen die u kunt toevoegen aan uw tuin:

  • Overkappingen: pergola's, afdakken, partytenten, et cetera.
  • Waterpartijen: vijvers, fonteinen, waterbassins, et cetera.
  • Tuinhuisjes: schuren, blokhutten, tuinkantoren, et cetera.
  • Speeltoestellen: schommels, glijbanen, trampolines, et cetera.
  • Paden: bestrating, kiezelpaden, houten paden, et cetera.

Het is belangrijk om te bedenken wat u wilt bereiken met uw tuin en welke elementen daarbij passen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een rustige tuin met veel bloemen en rustieke tuinmeubelen, of juist voor een actieve tuin met speeltoestellen en een sportveldje. Het hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en wat u wilt bereiken met uw tuin.

Inspiratie opdoen

Is de basis goed is, dan kunt u hier verder op bouwen met de laatste trends. Begin altijd met het opdoen van inspiratie! Tuintrends kunnen afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van nieuwe planten- en tuinmaterialen, veranderende weersomstandigheden, populair geworden tuinstijlen en culturele invloeden.

De elementen die makkelijk aan te passen zijn op de laatste trend zijn:

  • Planten: bloemen, struiken, bomen, heesters, kruiden, groenten, et cetera.
  • Tuinmeubelen: tuintafels, tuinstoelen, zitbanken, hangmatten, et cetera.
  • Accessoires: bloempotten, tuinornamenten, fonteinen, windbellen, et cetera.
  • Verlichting: lampen, kaarsen, lichtjes, et cetera.

Wanneer u op zoek bent naar ideeën voor het ontwerpen van uw tuin, kunt u misschien inspiratie opdoen door te kijken naar wat andere mensen hebben gedaan. Door te zoeken naar afbeeldingen van tuinen op het internet of in tijdschriften leert u vaak een hoop. Vraag eventueel advies aan een tuinarchitect of -ontwerper, of misschien zijn er in uw regio groepen of verenigingen waar u met andere tuinliefhebbers kunt praten en ideeën kunt uitwisselen.

Tips voor de laatste trends

Tijdens uw zoektocht heeft u ongetwijfeld al een aantal zaken herhaaldelijk voorbij zien komen. We zetten ze hier nog even voor u op een rijtje. De belangrijkste trends voor 2023 zijn als ronde vormen en natuurlijke materialen! Een natuurlijke afscheiding is ideaal om ronde vormen mee te maken. Hiermee speelt u eenvoudig in op beide trends. Met natuurlijke materialen hoeft u overigens niet per se ronde vormen te maken. Ze zijn ook uitstekend te gebruiken voor de tegenovergestelde trend van robuuste houten design meubels met strakke lijnen. Er is voor elke liefhebber wel een passende stijl. Een ander pluspunt is dat u de meubels gewoon zelf kunt maken met ons tuinhout.

Er is ook een goede spin off op de natuurlijke materialen: gerecyclede materialen. Dit zien we in 2023 regelmatig terugkomen in de tuin. Het mooie van deze trend is dat die weer goed te combineren is met de robuuste houten meubelen. Tip: gaat u de basis van uw tuin opnieuw aanpakken of is uw tuinschuurtje aan vervanging toe, gooi dan het hout niet weg. Maak hier uw nieuwe tuinmeubels van!

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle aanbiedingen, blog en meer.