Tuinhout

Een sfeervolle inrichting van uw tuin en terras is bijna net zo belangrijk als een gezellige woonkamer. Dankzij het ruime assortiment tuinhout van De Houtboer, creëert u gemakkelijk de sfeer die bij volledig bij uw smaak en wensen aansluit. In onze webshop vindt u niet alleen complete schuttingen en overkappingen, maar ook houten tuintegels, vlonders of trellissen om een prachtige klimop volop de ruimte te geven. Ook voor losse planken, palen en andere accessoires van tuinhout kunt u bij ons terecht!

558 producten

Filters
Pagina
 1. Trellisscherm 90x180cm vuren luxe
  Trellisscherm 90x180cm vuren luxe
  € 42,50
 2. Trellisscherm de Luxe afm 60x180cm
  Trellisscherm de Luxe afm 60x180cm
  € 23,50
 3. Trellisscherm robuust 60x180cm
  Trellisscherm robuust 60x180cm
  € 9,99
 4. Trellis 40x180cm hardhout
  Trellis 40x180cm hardhout
  € 22,49
 5. Grenen V-trellis
  Grenen V-trellis
  € 5,51
 6. V-trellis hardhout 30-65x150cm
  V-trellis hardhout 30-65x150cm
  € 29,95
 7. Vent achterhout geimpr 28x45mm 420cm
  Vent achterhout geimpr 28x45mm 420cm
  € 7,51
 8. Regel 45x70mm 250cm blank geschaafd douglas
  Regel 45x70mm 250cm blank geschaafd douglas
  € 7,47
 9. All seasons universele potgrond 20l
  All seasons universele potgrond 20l
  € 2,60
 10. Paalornament Piramide RVS 91x91 mm
  Paalornament Piramide RVS 91x91 mm
  € 8,75
 11. Allesknipper
  Allesknipper
  € 10,83

558 producten

Filters
Pagina

Tuinhout soorten

Eén van de meest gebruikte tuinhout soorten is douglas hout. Dit is een duurzame houtsoort die te herkennen is aan zijn geelbruine kleur. Na verloop van tijd zal deze echter gaan vergrijzen. Douglas tuinhout wordt ook wel lariks hout genoemd. Vurenhout is de andere veelgebruikte houtsoort. Deze heeft echter wel een behandeling nodig, omdat het niet goed tegen vocht kan. Andere tuinhout soorten zijn hardhout en grenen.

Tuinhout planken

Voor vrijwel elke klus in uw tuin heeft de Houtboer wel geschikt tuinhout in de vorm van planken. U kunt tuinplanken zowel ruw en onbewerkt als volledig geschaafd en geïmpregneerd bestellen. Daarnaast hebben we een ruim aanbod met steigerplanken in verschillende diktes breedtes. Verder kiest u gemakkelijk de gewenste lengte uit. Die kan variëren van 180 tot wel 500 cm. Op maat zagen is uiteraard altijd nog mogelijk. In plaats van tuinhout planken kunt u ook kiezen voor tegels van tuinhout op uw terras of vlonder.

Tuinhout palen

Voor een stevige basis van uw schutting of overkapping bestelt u bij de Houtboer de tuinhout palen en regels. Met onze hardhouten palen bent u verzekerd van de hoogst mogelijke kwaliteit, maar ook voor een douglas paal en een bijpassend douglas dakbeschot kunt u bij ons terecht. Onze tuinhout palen zijn net als onze planken zowel onbehandeld als geschaafd en geïmpregneerd verkrijgbaar. Bovendien heeft u een ruime keuze uit diverse houtsoorten.

Tuinhout kopen

De Houtboer is de uitgebreide webshop waar u eenvoudig tuinhout kunt kopen. Wilt u een schutting met prachtige effecten? Kies dan voor geprofileerd hout! Hiermee geeft u uw schutting meer reliëf. Bovendien heeft u hierbij geen last van zichtbare naden tussen de planken. Wanneer u bij ons tuinhout wilt kopen kunt u standaard kiezen uit laten bezorgen of zelf ophalen. Naast tuinhout koopt u ook tuinmeubelen en andere accessoires voor in de tuin bij De Houtboer!

Wat is goed tuinhout?

Dat kan verschillen per toepassing, maar over het algemeen is goed tuinhout stevig, vochtbestendig en gaat het ruime tijd mee. Douglas tuinhout is een van de populairste houtsoorten, afkomstig van Europese naaldbomen. Het heeft een zachte kleur en is bovendien sterk. Onbehandeld gaat het al zo’n 10 tot 15 jaar mee en na behandeling nog langer. Daarom wordt Douglas tuinhout vaak gebruikt om bijvoorbeeld een tuinscherm of terrasoverkapping mee te maken. Hardhout is mogelijk nog duurzamer en wordt vaak toegepast bij terrassen en schuttingen. Wat goed tuinhout is, hangt met andere woorden zowel af van de kwaliteit als de gewenste uitstraling.

Hoe kunt u tuinhout behandelen?

Zowel hardhout als Douglas hout gaan geruime tijd mee, maar door deze houtsoorten te verven, impregneren of in de beits te zetten kunt u de levensduur ervan verlengen. In ons ruime assortiment met verf en schildergereedschap vindt u onder andere steigerhoutbeits, tuinmeubelbeits en speciale olie voor hardhouten materialen. Per product wordt duidelijk aangegeven waar het voor bedoeld is. Wanneer u vragen heeft over het behandelen van tuinhout, neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige klantenservice!

Welke schroeven voor tuinhout?

Roestvrijstalen schroeven zijn het beste om te gebruiken voor tuinhout. Hierdoor heeft roestvorming geen schijn van kans. Bij harde houtsoorten is het verstandig om gaten voor te boren. Hierdoor voorkomt u dat de schroef knapt. Andere schroeven die u kunt gebruiken zijn stalen schroeven met een coating. Om deze coating intact te houden is voorboren eveneens aan te raden voor het voorkomen van corrosie.