Dé online houtspecialist
Eigen bezorgservice
Particulier én zakelijk
Zeer ruime voorraad
Scherpe prijzen
Dé online houtspecialist

Filter

+ Meer tonen
+ Meer tonen

Sls vurenhout

58 producten

Sls vurenhout

Als u stevige houten balken zoekt voor dragende of constructieve toepassingen, is SLS vurenhout een uitstekende keuze. Dit hout komt van de fijnspar uit Noord-Europa. Door de langzame groei in deze regio is SLS hout extra sterk en stabiel, wat het ideaal maakt voor uw bouwproject. Het wordt veel gebruikt in onder andere de skeletbouw, kapconstructies, binnenkozijnen en stijl- en regelwerk, waardoor het een onmisbaar element is in zowel grote als kleine bouwprojecten. Ontdek de veelzijdigheid en voordelen van SLS hout voor uw volgende klus!

Wat is SLS hout?

SLS hout is de naam voor geschaafde balken die voldoen aan de Scandinavian Lumber Standard. De betekenis van deze term heeft twee onderdelen: ‘Scandinavian Lumber’, wat betekent dat het aan bomen groeit in Scandinavië, en ‘Standard’ wat staat voor de standaard kopmaten. Bovendien zijn de SLS vurenhouten balken herkenbaar aan de licht afgeronde hoeken.

De kwaliteit van dit hout is beter dan vuren geschaafd hout uit Midden-Europa dat online soms ook als SLS wordt aangeboden. Het SLS hout bij De Houtboer is van hoge kwaliteit en afkomstig uit Scandinavië, oftewel Noord-Europa. Dit zorgt ervoor dat uw bouwprojecten stevig zijn en lang meegaan. 

Toepassingen van het houtsoort SLS vurenhout

SLS vurenhout is in te zetten voor verschillende bouwprojecten, waaronder:

  • Skeletbouw: voor de basisstructuur van gebouwen, waarbij de kracht van SLS hout essentieel is.
  • Kapconstructies: ideaal voor dakconstructies vanwege zijn draagkracht en duurzaamheid.
  • Binnenkozijnen: perfect voor raam- en deurkozijnen binnenshuis, waar stevigheid vereist is.
  • Stijl- en regelwerk: voor het creëren van een solide frame binnen bouwprojecten.

De verschillende afmetingen van SLS hout

Een van de belangrijkste kenmerken van SLS vurenhout zijn de gestandaardiseerde afmetingen. Dit maakt het mogelijk om het juiste hout voor uw project te kopen. Hieronder vindt u de reeks van onze kopmaten:

  • 38x89 mm
  • 38x120 mm
  • 38x140 mm
  • 38x185 mm
  • 38x235 mm
  • 38x385 mm

Deze zijn beschikbaar in lengtes variërend van 240 cm tot 540 cm, waardoor u voor elke toepassing het juiste formaat vindt. Indien u langere balken nodig heeft, kunt u deze altijd verlengen. Hoe dit precies moet leest u in onze blog over balk verlengen.

Verschil tussen SLS, CLS en andere houtsoorten

Het onderscheid tussen SLS en andere houtsoorten zoals CLS (Canadian Lumber Standard) en Meranti hout is vooral geografisch. SLS hout komt uit Noord-Europa, terwijl CLS uit Canada en delen van de Verenigde Staten komt. Beide houtsoorten zijn van vergelijkbare kwaliteit, gezien het gelijkaardige klimaat waarin ze groeien. Echter, in Europa wordt voornamelijk SLS hout gebruikt vanwege de lokale beschikbaarheid en duurzaamheidsnormen. Meranti hout is ideaal voor buitenkozijnen en biedt betere eigenschappen voor buitentoepassingen waar SLS vurenhout minder geschikt is.

Duurzaam en betrouwbaar: SLS vurenhout

Het SLS hout uit het assortiment is zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid en kwaliteit. Deze houtsoort is ideaal voor bouwmaterialen en constructiehout en biedt een betrouwbare basis voor uw bouwprojecten. Met de garantie van kwaliteit en duurzaamheid die de Scandinavian Lumber Standard biedt, is SLS hout een uitstekende keuze voor zowel professionele bouwers als doe-het-zelvers. De consistente sterkte en betrouwbaarheid van dit hout maakt het geschikt voor diverse toepassingen, van de fundering tot het dak van uw constructie. Naast SLS kunt u ook vurenhout kopen zonder het SLS-keurmerk.

De voordelen van SLS hout

Het SLS hout biedt meerdere voordelen die het een uitstekende keuze maken voor uiteenlopende bouwprojecten:

  • Uniformiteit in maatvoering: de gestandaardiseerde afmetingen zorgen voor gemak en efficiëntie in het bouwproces, wat leidt tot tijdsbesparing en minimaliseert afval tijdens de constructie.
  • Duurzame winning:: het hout wordt duurzaam gewonnen, waarbij er met respect voor de ecologische balans van de Scandinavische bossen wordt gehandeld, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt voor uw projecten.
  • Veelzijdigheid:: SLS hout kan worden aangepast en behandeld om aan specifieke vereisten te voldoen, wat het geschikt maakt voor zowel binnen- als buitenconstructies.
  • Betrouwbaarheid: door de combinatie van uniformiteit, duurzaamheid en veelzijdigheid is SLS vurenhout een betrouwbare en flexibele keuze voor allerlei bouwtoepassingen.

SLS houten balken kopen

Op zoek naar stevige en duurzame houten balken voor uw bouwproject? Zeg hallo tegen SLS vurenhouten balken. Dankzij hun gestandaardiseerde afmetingen, duurzaamheid en veelzijdigheid, zijn deze balken perfect voor elke klus uitdaging. Verken het assortiment in SLS hout, maar ontdek daarnaast ook de andere houtsoorten , bij de online houthandel, om een weloverwogen keuze te maken voor uw project!