Vurenhout

Bij De Houtboer vindt u een ruim aanbod vurenhout, van geschaafd of ruw tot geprofileerd. Wij importeren deze houtsoort uit Scandinavië. Simpelweg omdat hier kwalitatief gezien het beste hout vandaan komt. Vurenhout is vooral geschikt voor binnen. Wanneer u het wél buiten wilt gebruiken, kunt u het beste kiezen voor geïmpregneerd vurenhout. Ook kunt u het hout lakken, oliën of beitsen. Maak uw keuze uit ons uitgebreide assortiment planken, balken en latten.

220 producten

Filters
Pagina
 1. Vuren 22x50mm (panlat) 300cm
  Vuren 22x50mm (panlat) 300cm
  € 2,19
 2. Vuren 22x50mm (panlat) 360cm
  Vuren 22x50mm (panlat) 360cm
  € 2,63
 3. Vuren 22x50mm (panlat) 390cm
  Vuren 22x50mm (panlat) 390cm
  € 2,86
 4. Vuren 22x50mm (panlat) 450cm
  Vuren 22x50mm (panlat) 450cm
  € 3,29
 5. Vuren 22x50mm (panlat) 480cm
  Vuren 22x50mm (panlat) 480cm
  € 3,50
 6. Vuren 22x63mm 480cm
  Vuren 22x63mm 480cm
  € 4,46

220 producten

Filters
Pagina

Vurenhout planken

Door de veelzijdigheid van vurenhout zijn de planken zeer populair. U kunt ze werkelijk bijna overal toepassen, voor de bouw van een fundering of als basis van een ondervloer. Het hout is geschikt om te gebruiken voor een stelling of plat dak. Massief vurenhout planken zijn zeer stijlvol om te gebruiken als vloer. Wij leveren onder andere vuren planken met veer en groef. Deze kunt u makkelijk in elkaar schuiven, wat ze tochtvrij en waterdicht maakt.

Vurenhout balken

Wat voor onze planken geldt, geldt ook voor onze vurenhout balken; ze zijn multi inzetbaar en kunnen worden gebruikt voor:

 • Vloeren, kozijnen en deuren
 • Lambriseringen
 • Trappen en leuningen
 • Constructies voor wanden, daken en plafonds

Dit is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden. Ook buiten zijn vurenhouten balken zeer toepasbaar, bijvoorbeeld voor een mast, schutting, pergola of schuur. Let er wel op dat u voor buiten geïmpregneerd vurenhout gebruikt, wat beter bestand is tegen de verschillende weersinvloeden.

Vurenhout latten

Voor een groot deel van ons vurenhout - zoals de latten - geldt dat u het geschaafd of ruw kunt kopen. Geschaafd vuren heeft een glad oppervlak. Dit maakt het makkelijker te bewerken en verkleint de kans op splinters. Echter wordt vurenhout veel gebruikt in de constructie en verdwijnt het uiteindelijk achter andere materialen. Daarom kunt u ook kiezen voor ruw vuren. Bij De Houtboer vindt u vurenhout latten in diverse afmetingen. Deze worden duidelijk aangegeven op de pagina.

Vurenhout kopen

Naast vurenhout kopen kunt u ook grenen hout bestellen bij De Houtboer. Dit hout lijkt qua kenmerken erg op vurenhout, zeker wanneer het uit hetzelfde gebied komt. Grenen is echter iets donkerder en bevat minder grote noesten. Daarnaast vindt u bij ons hoogwaardig vuren SLS* hout en vuren lijstwerk. Het lijstwerk is al gegrond, zodat u het alleen maar eenmalig hoeft te lakken. Voor al onze houtsoorten geldt dat wij ze voor u op maat kunnen zagen. Wilt u een ruime hoeveelheid vurenhout kopen? Dan is op maat laten zagen gratis!

*SLS betekent: Scandinavian Lumber Standard.