Eiken

Er zijn eindeloos veel toepassingen waarvoor eikenhout zeer geschikt is. Deze houtsoort wordt niet alleen verwerkt in meubels, maar kan ook gebruikt worden voor deuren of bij het maken van stevige draagconstructies. Bij De Houtboer kunt u heel eenvoudig uw eikenhout groot en voordelig inslaan. Wij leveren zowel aan klussers als aan aannemers die grote hoeveelheden hout nodig hebben. Wanneer u uw bestelling plaatst, beschikt u bij ons standaard over twee mogelijkheden: laten afhalen of bezorgen. Desgewenst leent u bij ons gratis een aanhanger!

6 producten

Filters
  1. Eiken balk fijnbez 15x15cm 300cm
    Eiken balk fijnbez 15x15cm 300cm
    € 112,51
  2. Eiken balk fijnbez 15x15cm 400cm
    Eiken balk fijnbez 15x15cm 400cm
    € 150,00

6 producten

Filters

Eikenhout balken

U legt een uitstekende basis voor een stevige fundering of constructie met eikenhout. De diverse balken uit ons assortiment zijn leverbaar in verschillende lengtematen zoals 250, 300 of zelf 400 cm. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor maatwerk. Wij zagen uw balken in de door u gewenste lengte op maat. Wanneer u een grote bestelling plaatst, is deze service in veel gevallen gratis. Onze medewerkers van de klantenservice geven u hierover graag meer informatie. Zij kunnen u ook informeren over de mogelijke toepassingen van eikenhout balken en balken van andere soorten hardhout.

Eikenhout planken

Wanneer u als aannemer of klusser een grote hoeveelheid eikenhout planken nodig heeft, zit u helemaal goed bij De Houtboer. Eikenhout is heel gemakkelijk te bewerken, maar er is één belangrijk detail: doordat deze houtsoort van nature veel looizuur bevat, kunnen schroeven, moeren, bouten en spijkers gemakkelijk verroesten. Daarom raden wij aan om te kiezen voorverzinkte of roestvrij stalen onderdelen voor uw eikenhout planken. In onze webshop vindt u onder andere:

Eikenhout buiten

Bij een goede behandeling met bijvoorbeeld houtolie kan eikenhout uitstekend buiten worden toegepast. U kunt er onder andere schuttingen, afdakjes en tafels mee vervaardigen. Eiken is een stevige houtsoort met een warm gele kleur. Het heeft na bewerking een levensduur van meer dan twintig jaar en blijft daarom een populair materiaal om mee te werken. Bij De Houtboer vindt u naast eikenhout voor buiten ook materialen van meranti of een andere soort hardhout. Zo hebben wij in ons assortiment onder andere:

Eikenhout kopen

Bij De Houtboer profiteert u van een snelle levering wanneer u eikenhout gaat kopen. Bovendien beschikt u over de extra mogelijkheid om uw bestelling zelf op te halen op een moment dat het u als klusser of ondernemer uitkomt. In onze groothandel heeft u een zeer ruime keuze uit diverse houtsoorten en materialen voor toepassingen zoals ramen, tuinmeubels, deuren en kozijnen. Deze kunt u gemakkelijk en voordelig meebestellen wanneer u in onze webshop uw eikenhout gaat kopen!