Hardhout

Let u bij de keuze voor een houtsoort voornamelijk op de duurzaamheid? Dan is hardhout, het hout van loofbomen, in de meeste gevallen de beste optie. Loofbomen groeien over het algemeen namelijk trager dan naaldbomen, waardoor het hout veel sterker is. Hierdoor heeft de houtsoort een levensduur tot wel 25 jaar. Bovendien hebben veel verschillende soorten hardhout een roodbruine kleur, waardoor het warmer oogt dan andere soorten hout.

95 producten

Filters
Pagina
 1. Hardhout ruw 20x200mm 200cm
  Hardhout ruw 20x200mm 200cm
  € 17,80
 2. Hardhout ruw 20x200mm 300cm
  Hardhout ruw 20x200mm 300cm
  € 26,70
 3. Hardhout ruw 20x200mm 350cm
  Hardhout ruw 20x200mm 350cm
  € 31,15
 4. Hardhout ruw 20x200mm 400cm
  Hardhout ruw 20x200mm 400cm
  € 35,60
 5. Hardhout ruw 50x150mm 350cm
  Hardhout ruw 50x150mm 350cm
  € 41,48
 6. Hardhout ruw 50x100mm 300cm
  Hardhout ruw 50x100mm 300cm
  € 22,29
 7. Hardhout ruw 50x100 400cm
  Hardhout ruw 50x100 400cm
  € 29,72
 8. Hardhout ruw 40x200mm 500cm
  Hardhout ruw 40x200mm 500cm
  € 64,51

95 producten

Filters
Pagina

Hardhout balken

Wanneer u voor een project hardhout balken nodig heeft, vindt u bij ons zeker het juiste hout. Of u nu hardhouten funderingsbalken of palen met punt zoekt, op onze webshop hebben wij de juiste afmetingen voor uw klus. Hardhouten palen (zowel met als zonder punt beschikbaar) zijn dankzij de uitstekende duurzaamheid dan ook zeer populair bij tuinprojecten. Ze zijn bijvoorbeeld zeer geschikt als fundering bij de aanleg van een vlonder. Hardhout balken bestellen doet u heel eenvoudig online bij De Houtboer.

Hardhout planken

Naast balken vindt u bij ons ook allerlei verschillende hardhout planken voor elk project. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een vlonder of damwand. Dit zijn toepassingen die een hoge duurzaamheid eisen, waardoor hardhout in de meeste gevallen de beste keuze is. Ook in uw tuin is het onderhoudsarme hardhout natuurlijk een prima optie. Hardhouten schuttingplanken, ruwe of geschaafde hardhout planken, wij hebben het allemaal! Is de juiste maat voor uw project niet beschikbaar? In overleg kunnen we de planken of balken voor u op maat zagen.

Hardhout soorten

Eigenlijk is de naam hardhout een verzamelnaam. Alle loofbomen produceren hardhout, waaronder bekende soorten als acaciahout, teakhout en cederhout De eigenschappen van verschillende hardhout soorten komen in grote lijnen overeen. Zo vallen de meeste (tropische) hardhouten in duurzaamheidsklasse 1 of 2, wat betekent dat ze zeer duurzaam zijn. Meranti, een veel gebruikte hardhout, heeft een duurzaamheid van klasse 2 à 4. Hoewel de meeste mensen aan de tropische varianten denken bij de term hardhout, telt ook het niet-tropische eiken als één van de hardhout soorten.

Hardhout kopen

Wanneer u voordelig en snel hardhout wilt kopen, kunt u online bij De Houtboer terecht. Ons hout is van uitstekende kwaliteit en dankzij ons ruime magazijn profiteert u ook eenvoudig van onze snelle levering. Ook is het mogelijk om bij onze vestiging in Drachten langs te komen om uw bestelling zelf af te halen. U kunt dan ook meteen alle houtsoorten bekijken die u naast hardhout ook kunt kopen bij De Houtboer. Ook wanneer u vurenhout, Douglas en red ceder hout nodig heeft, bent u bij ons aan het juiste adres!

Wat is hardhout?

Hardhout is hout dat afkomstig is van loofbomen en niet van naaldbomen zoals overige houtsoorten. Loofbomen groeien over het algemeen langzaam, waardoor het hout een hoge dichtheid heeft en harder is ten opzichte van andere houtsoorten. Daarnaast is hout afkomstig van loofbomen meestal duurzamer dan hout van naaldbomen.

Waar is hardhout van gemaakt?

Hardhout wordt gemaakt van loofbomen waar bladeren aan groeien. Loofbomen groeien minder snel dan naaldbomen, waardoor het hout duurzaam, sterk en stabiel is. Hardhout heeft een hogere dichtheid dan zachthout. De meest gebruikte hardhoutsoorten zijn eiken, esdoorn, walnoot en mahonie.

Hoe ziet hardhout eruit?

Hardhout is doorgaans donkerder van kleur dan naaldhout. Alle hardhoutsoorten vergrijzen naar een grijze kleur binnen gemiddeld een jaar. Hardhout biedt weerstand tegen bederf, wateropname en warmte-uitzetting. Hierdoor heeft het een lange levensduur. Loofbomen groeien over het algemeen vrij langzaam, waardoor het een compacte houtsoort is en doorgaans goed buigt.

Waarvoor wordt hardhout gebruikt?

Hardhout wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen door de lange levensduur. Het hout is geschikt als vlonder, schutting en plantenbakken. Daarnaast is hardhout de meest voorkomende houtsoort die voor meubels gebruikt wordt, omdat het flexibel is en makkelijk bewerkbaar.