Zwart douglas hout

Voor een strakke en moderne stijl in uw tuin is zwart douglas hout zeer geschikt. Bij De Houtboer bent u aan het juiste adres voor het beste douglas hout. Onbehandeld douglashout wordt ingedeeld in duurzaamheidsklasse 3, wat betekent dat het ongeveer tien tot vijftien jaar mee gaat. Door het hout te behandelen, bijvoorbeeld met een verf- of beitslaag, verlengt u de levensduur aanzienlijk. Voor de beste prijzen en kwaliteit voor zwart douglas hout kunt u altijd op ons rekenen.

9 producten

Filters
 1. Zweeds rabat zwart 300cm 12-27x195mm douglas
  Zweeds rabat zwart 300cm 12-27x195mm douglas
  € 11,25
 2. Zweeds rabat zwart 500cm 12-27x195mm douglas
  Zweeds rabat zwart 500cm 12-27x195mm douglas
  € 18,76
 3. Douglas zwart 22x200 300cm fijnbezaagd
  Douglas zwart 22x200 300cm fijnbezaagd
  € 16,15
 4. Douglas zwart 22x200 400cm fijnbezaagd
  Douglas zwart 22x200 400cm fijnbezaagd
  € 21,53
 5. Douglas zwart 22x200 500cm fijnbezaagd
  Douglas zwart 22x200 500cm fijnbezaagd
  € 26,92
 6. Douglas zwart 25x250 400cm fijnbezaagd
  Douglas zwart 25x250 400cm fijnbezaagd
  € 30,95
 7. Douglas zwart 25x250 500cm fijnbezaagd
  Douglas zwart 25x250 500cm fijnbezaagd
  € 38,70
 8. Plankendeur zwart 100x180cm geimpregneerd
  Plankendeur zwart 100x180cm geimpregneerd
  Normaal € 255,00 Speciale prijs € 215,00

9 producten

Filters

Zwarte douglas planken

Dankzij zijn warme kleuren en uitstekende duurzaamheid is de populariteit van douglas hout de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Wanneer u de zwarte douglas planken van De Houtboer combineert met ‘naturel’ douglas hout, levert dit fraaie contrasten op. Hiermee voegt u veel karakter aan uw tuin of gevel toe. Onze zwarte douglas planken zijn fijnbezaagd, wat betekent dat het oppervlak wat ruwer is. Doordat de planken donker geverfd zijn, kunnen ze in de zomer erg heet worden. Houd daarom bij het gebruiken van zwart douglas hout rekening met enige krimp en groei.

Zwart douglas hout Zweeds rabat

U vindt bij ons niet alleen complete plankenschermen en deuren, maar ook zwart douglas hout Zweeds rabat. Dit zijn schuttingplanken die taps toelopen, waardoor u ze makkelijk dakpansgewijs in elkaar bevestigt. Hiermee bouwt u eenvoudig een wind- en waterdichte wand voor uw tuinscherm of als wand van overkappingen en prieel. Naast zwart douglas hout Zweeds rabat kunt u ook voor onbehandeld douglas tuin hout bij ons terecht. De Houtboer is dé online hout webshop!

Zwart douglas hout voor overkapping, schutting en meer!

De laatste jaren is zwart douglas steeds populairder geworden. Zo kunt u zwart douglas hout voor overkappingen, schuttingen en veel meer gebruiken! Zwarte rabatdelen worden veel toegepast als gevelbekleding in bijvoorbeeld overkappingen, veranda’s, tuinhuisjes en schuren. Een gepotdekselde schutting van zwarte potdekselplanken wordt ook alleen maar populairder. Met beits op het zwarte douglas wordt het hout en de donkere kleur tegen weer en wind beschermt!

Zwart douglas hout kopen

Wanneer u van plan bent zwart douglas hout te kopen, bent u bij De Houtboer aan het juiste adres! Wij hebben diverse vormen zwart douglas hout beschikbaar en u profiteert bij ons ook nog eens van een snelle levering. U kunt het voor allerlei doeleinden gebruiken zoals een schutting, tuinhuisje of een veranda. Heeft u nog vragen voordat u zwart douglas hout gaat kopen? Dan kunt u altijd even contact met ons opnemen voor deskundig advies!

Kan zwart douglas hout rotten?

Douglas hout is van zichzelf al behoorlijk goed bestand tegen vocht of regen. Als het voorbehandeld is met een zwart dompelbad heeft het hout al een redelijk goede beschermlaag. Wanneer u het hout periodiek opnieuw zal behandelen kan het helemaal lang meegaan, denk aan vijftien tot wel twintig jaar! Douglas houten palen kunnen na lange tijd onder de grond wel gaan rotten.

Hoe lang gaat zwart douglas hout mee?

Zwart douglas hout is behandeld met een zwarte beits, hierdoor wordt de levensduur verlengd. Onbehandeld gaat douglas hout ongeveer tien tot vijftien jaar mee, met een behandeling met zwarte beits kan het wel twintig jaar meegaan! Daarvoor is het belangrijk dat u iedere zes tot acht jaar onderhoud uitvoert door een nieuwe beitslaag aan te brengen.

Blijft zwart douglas hout zwart?

Na verloop van tijd verkleurt het zwart naar donkergrijs. De stukken hout die veel in de zon staan zullen sneller gaan verkleuren dan wanneer dit niet het geval is. Wanneer u gedompeld zwart douglas hout koopt, is het verstandig om na het verwerken van het hout dit nogmaals te behandelen voor een afwerking met een diepe zwarte kleur.

Waarmee douglas hout zwart maken?

Het beste is om een zwarte beits op waterbasis te gebruiken. Dit is ideaal om zwart gedompelde of gespoten douglas hout bij te werken. Het zorgt voor een mooie, nieuwe afwerklaag waardoor het hout weer beter beschermd wordt en de kleur weer een oppepper krijgt.

Waar gebruikt u zwart douglas hout voor?

Zwart douglas hout wordt het meest voor schuttingen gebruikt. Daarnaast ziet u zwarte rabatdelen veel toegepast worden als gevelbekleding in bijvoorbeeld veranda’s, overkappingen en schuren. Zeker de laatste jaren is het gebruik van zwart douglas hout flink in populariteit gestegen, het is ook een mooi product met een chique uitstraling!

Waarom zwart douglas hout bij De Houtboer kopen?

Kwaliteit, prijs en professionaliteit, dat zijn de drie hoofdredenen om uw zwarte douglas hout bij De Houtboer te kopen. Door het hout bij ons te kopen, weet u zeker dat het hout van goede kwaliteit is voor een scherpe prijs. Ook kunt u op professioneel advies rekenen wanneer u dat nodig heeft.