Douglas hout

De douglasspar levert douglas hout. Deze houtsoort is sterk en ontzettend duurzaam. Bovendien is het niet gevoelig voor schimmel. Wanneer douglas onbehandeld is en het buiten gebruikt wordt, heeft het zelfs al een levensduur van 10 tot 15 jaar. Het wordt daarom veel toegepast voor schuttingen, tuinhuisjes of carports. Een belangrijk kenmerk van douglas hout is dat dit na verloop van tijd grijs kleurt. Dit gebeurt ook wanneer het geïmpregneerd is. Wilt u het vergrijzen van het douglas hout liever niet zichtbaar hebben? Behandel het dan met een dekkende beits of verf.

88 producten

Filters
Pagina
 1. Douglas 150x150mm 300cm
  Douglas 150x150mm 300cm
  € 47,55
 2. Douglas 150x150mm 400cm
  Douglas 150x150mm 400cm
  € 63,40
 3. Douglas 150x150mm 500cm
  Douglas 150x150mm 500cm
  € 79,26
 4. Schaaldeel blank 400cm 1,9x15-25cm douglas
  Schaaldeel blank 400cm 1,9x15-25cm douglas
  € 16,35
 5. Douglas 200x200mm 300cm
  Douglas 200x200mm 300cm
  € 101,70
 6. Douglas 200x200mm 500cm
  Douglas 200x200mm 500cm
  € 169,50
 7. Douglas 100x100mm 300cm
  Douglas 100x100mm 300cm
  € 19,95
 8. Douglas 120x120mm 300cm
  Douglas 120x120mm 300cm
  Normaal € 49,95 Speciale prijs € 32,40
 9. Douglas 120x120mm 400cm
  Douglas 120x120mm 400cm
  Normaal € 50,40 Speciale prijs € 45,25

88 producten

Filters
Pagina

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is afkomstig van de hardste Europese naaldboom, de douglasspar. Deze boom komt vooral voor in Scandinavië en West-Europa. Douglas hout is gemakkelijk te bewerken en heeft dankzij de roodbruine kleur voor het kernhout en de geelachtige spint, bovendien een warme uitstraling. In combinatie met de van nature lange levensduur, zorgt dit ervoor dat douglas hout voor allerlei toepassingen geschikt is, ook voor buiten. Bij De Houtboer vindt u onder meer douglas dakbeschot en tuinhout.

Douglas hout eigenschappen

Zowel binnen als buiten heeft douglas hout eigenschappen waardoor het een uitstekende keuze is voor uiteenlopende projecten. Met een levensduur van 10 tot 15 jaar valt de houtsoort in duurzaamheidsklasse drie. Voor onbehandelde houtsoorten is een indeling in de middelste van vijf duurzaamheidsklassen vrij hoog. Wilt u meer weten over douglas hout en de eigenschappen die maken dat douglas de beste houtsoort voor uw klus is? Neem dan contact op met onze klantenservice. De medewerkers van De Houtboer staan voor u klaar met deskundig advies op maat.

Douglas hout buiten

Zoekt u hout om een veranda mee te bouwen? Douglas hout is voor buiten bijzonder geschikt! Daarnaast is het hout ook uitstekend te gebruiken voor schuttingen, overkappingen en het maken van een tuinhuis. Maar ook kleinere objecten zoals een tuinbank, schommel, bloembak en zelfs een konijnenhok maakt u met douglas hout. Buiten wordt het hout blootgesteld aan de verschillende weersinvloeden, zoals zon, regen en vorst. Hier is het houdt goed tegen bestand.

Douglas hout soorten

In Nederland gebruiken we vooral de Europese douglas. Er zijn ook andere douglas hout soorten. Bijvoorbeeld de douglas fir uit Noord-Amerika. Deze variant wordt ook wel Oregon pine genoemd. In principe zit er niet veel verschil tussen de Europese en Amerikaanse douglas, wel levert het groeigebied verschillende douglas hout soorten. Wanneer de bomen aan de kust groeien zal het hout er anders uitzien dan wanneer het in de bergen groeit.

Douglas hout behandelen

Met beits of impregneervloeistof uit ons aanbod verf en schildergereedschap kunt u douglas hout behandelen zonder problemen. Hiermee verlengt u de levensduur van het hout aanzienlijk. Bovendien voorkomt u hiermee de verkleuring van het hout naar een blauwgrijze tint. Met ons douglas zwart hout hoeft u het behandelen niet meer te doen. Om douglas hout goed te bewerken heeft u scherp gereedschap nodig. Dat geldt zowel wanneer u douglas fijnbezaagd als geschaafd bij ons koopt. Het is namelijk een harde houtsoort.

Douglas hout kopen

Wanneer u douglas hout gaat kopen bij De Houtboer profiteert u van scherpe prijzen en een uitstekende service! We leveren uw bestelling in heel Nederland met onze eigen bezorgdienst. De Houtboer is dé online hout webshop! Wilt u uw douglas palen voor de pergola bijvoorbeeld liever zelf afhalen? Dat is geen probleem, u bent van harte welkom bij onze vestiging in Drachten. Bij De Houtboer koopt u in elk geval voordelig Douglas hout, in de winkel én online!

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat douglas hout mee?

Onbehandeld gaat douglas hout ongeveer tien tot vijftien jaar mee. Wanneer u het behandeld kan de levensduur nog verder verlengd worden tot wel twintig jaar! Kiest u ervoor om het hout niet te behandelen, zorg er dan in elk geval voor dat het hout niet direct in contact komt met vochtige grond. Gebruik daarom douglas houten palen in combinatie met een betonpoer of behandel het gedeelte dat de grond ingaat.

Hoe (snel) verkleurt douglas hout?

De mate zonlicht is bepalend voor de snelheid van verkleuring. Nieuw douglas hout is geelachtig tot roodbruin van kleur, na ongeveer vijftien jaar zal hier niets meer van te zien zijn. De eerste teken van vergrijzen zijn al veel eerder te zien. Dit kan al na een paar maanden beginnen.

Welke schroeven voor douglas hout?

Doordat douglas hout vrij hard is, zijn verzinkte schroeven het beste te gebruiken. Deze zijn sterker dan roestvrijstalen (RVS) schroeven. Het nadeel is wel dat verzinkte schroeven na verloop van tijd gaan roesten. Zeker wanneer deze buiten gebruikt worden. In dat geval is het slim om rvs-schroeven te gebruiken en de gaatjes voor te boren.

Hoe duurzaam is douglas hout?

Er zijn vijf duurzaamheidsklasse voor hout, douglas valt in klasse 3. Dit betekent dat het vrij goed is als het gaat om duurzaamheid en niet snel verschijnselen van rotting vertoond bij buitentoepassingen. Onbehandeld gaat douglas hout 10 to 15 jaar mee en behandeld kan het zelfs 20 jaar meegaan!

Waarom douglas hout kopen bij De Houtboer?

Door uw douglas hout bij De Houtboer te kopen weet u zeker dat het hout van goede kwaliteit is. Bovendien koopt u het voor een scherpe prijs. Ook krijgt u professioneel advies wanneer u dat nodig heeft. Douglas hout kunt u online kopen of in onze winkel in Drachten.