Douglas hout

Zoekt u stevige houten materialen die ook buiten lang mee gaat? Dan kunt u bij De Houtboer heel voordelig Douglas hout kopen. Deze houtsoort staat bekend om zijn duurzaamheid en heeft zelfs onbehandeld al een levensduur van 10 tot 15 jaar. Het wordt daarom veel gebruikt voor schuttingen, tuinhuisjes of carports. Wanneer u Douglas hout gaat kopen bij De Houtboer profiteert u van scherpe prijzen en een uitstekende service! Wij leveren uw bestelling in heel Nederland met onze eigen bezorgdienst. Wilt u uw Douglas hout liever zelf afhalen? Dan bent u van harte welkom bij onze vestiging in Drachten!

81 producten

Filters
Pagina

81 producten

Filters
Pagina

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is afkomstig van de hardste Europese naaldboom, de Douglasspar. Deze boom komt vooral voor in Scandinavië en West-Europa. Douglas hout is gemakkelijk te bewerken en heeft dankzij de roodbruine kleur voor het kernhout en de het geelachtige spint bovendien een warme uitstraling. In combinatie met de van nature lange levensduur, zorgt dit ervoor dat Douglas hout voor allerlei toepassingen buiten zeer geschikt is. Bij De Houtboer vindt u onder meer Douglas tuinhout en dakbeschot.

Douglas hout eigenschappen

Zowel binnen als buiten heeft Douglas hout diverse eigenschappen waardoor het een uitstekende keuze is voor diverse projecten. Met een levensduur van 10 tot 15 jaar valt de houtsoort in duurzaamheidsklasse drie. Voor onbehandelde houtsoorten is een indeling in de middelste van vijf duurzaamheidsklassen vrij hoog. Wilt u meer weten over Douglas hout en de eigenschappen die maken dat Douglas hout de beste houtsoort voor uw klus is? Neem dan contact op met onze klantenservice. De medewerkers van De Houtboer staan altijd voor u klaar met deskundig advies op maat.

Douglas hout behandelen

Met beits of impregneervloeistof uit ons aanbod schildergereedschap kunt u Douglas hout behandelen zonder problemen. Hiermee verlengt u de levensduur van het hout aanzienlijk. Bovendien voorkomt u hiermee de verkleuring van het hout naar een blauwgrijze tint. Met scherp gereedschap valt Douglas hout zeer goed te behandelen en bewerken. Dat geldt zowel wanneer u uw Douglas hout fijnbezaagd als geschaafd bij ons koopt. De Houtboer is dé online hout webshop!