A profiel 66x110mm 215cm

Meranti kozijnhout volhout A profiel lengte 215cm afm 66x110mm


  • Altijd de goedkoopste!
  • Eigen bezorgservice 
  • Professioneel advies
  • Ophalen bij ons in de winkel is mogelijk
  • Opslag van 10.000 m2
€ 40,75
Ruim op
voorraad

Productomschrijving

Profiel A als stijl en bovendorpel voor kozijnen, ook voor (buiten)deurkozijnen

- Maak de verbindingen zeer nauwkeurig, liefst machinaal, om inwatering en houtrot tevoorkomen.
- Schenk vooral aandacht aan de verbindingen tussen de stijlen met profiel A en de onderdorpel met profiel C.
- Gebruik een elastisch blijvende lijm, bij voorkeur geen witte houtlijm omdat deze hard wordt en de werking van het hout niet zal volgen en gaan scheuren. Op deze manier kan er water in de verbinding dringen en houtrot veroorzaken.
- Een gecontramalde verbinding met deuvels is net zo duurzaam als een pen- engatverbinding.
- Kies op basis van de gekozen glasdikte de bijpassende glaslatten in het Elephant® glaslatten assortiment.


Afwerkingen onderhoud:

- Onbehandeld profielhout moet afgewerkt worden met een watergedragen verfsysteem zoals dat op nieuw hout voor buitentoepassingen wordt gebruikt.
- Het hout moet glad zijn, eventueel schuren voor en tussen de behandelingen. Onbehandeld hout met minimaal korrel 140, behandel hout vanaf korrel 280.
- Eventuele beschadigingen (scheurtjes, pinholes) afwerken met een elastisch blijvende plamuur voor buitentoepassing.
- Minstens 1 grondlaag dekkend aanbrengen, tussenschuren, stof afnemen, een eerste laag dekkend afwerken, eventueel tussenschuren en tweede laag aanbrengen.
- Gegrond profielhout kan na het schuren en eventueel voorbehandelen van kale plekken, met 2 lagen watergedragen verf dekkend afgewerkt worden.Meerdere afwerklagen maken kleuren dieper en de verflaag beter bestand tegen UV straling, veroudering en beschadigingen.
- Raadpleeg een vakschilder of onderhoudsspecialist voor de afwerking en maak samen een inspectie- en onderhoudsplan voor maximale levensduur van uw kozijnen.

Profiel hout voor kozijnen

Elehant profielhout is ideaal voor het zelf maken van kozijnen met buitenbeglazing of naar-buitendraaiende ramen en deuren. De standaard profilering voorkomt dat u zelf sponningen moet schaven en biedt dus een belangrijk kwaliteits- en kostenvoordeel. Bovendien wordt ieder deel op kwaliteit gesorteerd door onze kwaliteitscontroleurs in Indonesië, Maleisië, Bolivia, en Nederland, waardoor de kwaliteit van Elephant® profielhout vele malen hoger is in vergelijking met wat er standaard op de markt verkrijgbaar is. Standaard profielafmeting is 66 x 110mm, de sponning is 17 mm diep en 65 mm breed met een scharnierhol van 14x7 mm. De standaard kalksponning is 70 mm breed en 7 mm diep. Het profiel is rondom afgerond met R3.


Niet gevonden wat u zocht? Bekijk ons gehele Meranti kozijnhout assortiment!

Anderen bekeken ook

Vorig product
Volgend product