DĆ© online houtspecialist
Eigen bezorgservice
Particulier Ć©n zakelijk
Zeer ruime voorraad
Scherpe prijzen
DĆ© online houtspecialist

Filter

Tuingereedschap

49 producten

Tuingereedschap

Bent u op zoek naar tuingereedschap voor het onderhouden van uw tuin? Bij De Houtboer kunt u terecht voor een ruim assortiment aan tuingereedschap voor een betaalbare prijs!. Bent u een echte ervaren tuinier of moet u de groene vingers nog ontdekken? Bij De Houtboer vindt u bezems, stoffer en blik, een schop, snoeischaren, een haspel en nog veel meer!

Tuingereedschap ophangen

Het hebben van het juiste tuingereedschap is onmisbaar voor het onderhouden van een mooie tuin. Hoe vervelend is het als u uw tuingereedschap niet terug kunt vinden in de schuur? Juist! Tuingereedschap ophangen zorgt voor meer ruimte en overzicht in uw schuur. Daarnaast biedt het veiligheid, zo kunnen kinderen er bijvoorbeeld niet zomaar bij. Door tuingereedschap op te hangen profiteert u van een langere levensduur van uw producten. Wanneer het op de grond slingert beschadigt het namelijk een stuk sneller en bovendien raakt u eenvoudiger wat kwijt. Door uw tuingereedschap op te hangen is het altijd binnen handbereik.

Tips om uw tuingereedschap efficiƫnt op te hangen

  • Ruim ten eerste ruim de schuur of berging netjes op, zodat de vloer zo vrij mogelijk is.
  • Inventariseer hierna welk gereedschap u precies wilt ophangen. Zo bepaalt u eenvoudig waar u groot of klein gereedschap gaat plaatsen;
  • Vervolgens begint u met groot tuingereedschap ophangen, denk aan; harken, bezems, schoppen en een onkruidborstel;
  • Ten slotte kijkt u naar een geschikte opbergoplossing voor het kleine tuingereedschap.. Wordt het een wandgemonteerde gereedschaphouder, gereedschapspaneel of magnetische strip?

Hoe kan ik mijn tuingereedschap het beste onderhouden?

Als u uw tuingereedschap goed onderhoudt, heeft u er langer plezier van. Het graven van een kuil gaat moeizamer met een botte schep, ook kunt u uw planten beschadigen wanneer uw snoeischaar niet meer scherp is. Het is dus om deze redenen erg belangrijk om uw tuingereedschap goed te onderhouden:

  • Maak uw tuingereedschap goed schoon: afspoelen, een doekje eroverheen halen of een borstel er langs;
  • Roestvorming voorkomen: olie is waterafstotend en werkt uitstekend als bescherming tegen roest. Een dun laagje olie op uw gereedschap is voldoende;
  • Roestvorming verwijderen: dit kan gemakkelijk met witte azijn, WD-40 of afwasmiddel;
  • Gereedschap scherp houden: op den duur wordt uw tuingereedschap bot, om er optimaal gebruik van te kunnen maken is het verstandig om periodiek het materiaal te slijpen;
  • Tuingereedschap ophangen: dit zorgt voor meer ruimte in de schuur en een langere levensduur van uw tuingereedschap!

Welke soorten tuingereedschappen zijn er?

Er zijn enkele essentiƫle tuingereedschappen die elke tuinier zou moeten hebben. Uiteraard varieert het gereedschap dat u nodig heeft afhankelijk van de grootte en het type tuin. Over het algemeen zijn deze tuingereedschappen onmisbaar:

  1. Spade: voor het graven, omspitten van de grond en het verplaatsen van aarde.
  2. Hark: om de grond los te maken, te egaliseren en om afval en stenen te verzamelen.
  3. Schoffel: voor het verwijderen van onkruid en het losmaken van de grond tussen planten.
  4. Tuinhandschoenen: om de handen te beschermen tegen vuil, scherpe voorwerpen en insectenbeten tijdens het werken.
  5. Schopje of handspade: voor het planten van kleine planten, het verplanten van zaailingen en ander nauwkeurig werk.
  6. Tuinslang of gieter met een spuitmond: voor het bewateren van planten, met de mogelijkheid om de waterstroom aan te passen.

Tuingereedschap kopen bij De Houtboer

Gereedschap voor in de tuin vindt u voor een betaalbare prijs bij De Houtboer! Naast tuingereedschap kunt u ook bij ons terecht voor leuke tuindecoratie. Wanneer u zelf uw bestelling wilt afhalen, kunt u bij ons gratis een aanhanger lenen. Onze klantenservice adviseert u graag over de keuze voor het juiste tuingereedschap. Of kom gerust langs bij onze winkel in Drachten om onze tuinmeubelen of speeltoestellen te bewonderen!